Border Collies zijn onlosmakelijk verbonden met schapen. Of ze nu wel of niet de sport schapendrijven beoefenen maakt niet uit, als iemand een border collie ziet denken ze aan schapen. Met onze eigen hond Fenna loopt Nienke behendigheid, schapen komt ze dus eigenlijk nooit bij in de buurt (daar was ze vroeger zelfs bang voor!). Puck, het zusje van Fenna, beoefend deze sport wel en we mochten een aantal weken geleden komen kijken bij Sheepdogcenter en Fenna kennis te laten maken tijdens een vrije training. En ik? Ik neem natuurlijk mijn camera mee en lig midden op het veld plat op mijn buik 🙂

Sem geeft het voorbeeld

Direct na aankomst gaat Sem het veld op en geeft het voorbeeld hoe de schapen een rondje kunnen doen over het grote veld.

Fenna maakt kennis met de schapen

Na Sem mag Fenna kennis maken met de schapen. Eerst aan de lange lijn om te kijken hoe ze reageert, daarna zelfstandig op het kleine veld. Wat een bijzondere ervaring! Fenna bleef rond het groepje schapen rennen, totdat… tja wat doe je eigenlijk met zo’n los schaap?

Woohoo! Zelfs Jindi mag even snuffelen

Nadat Fenna een aantal minuten de schapen ‘gedreven’ had was ze natuurlijk bekaf, maar Fenna was niet de enige border collie die we bij ons hadden… Jindi (toen bijna 3 maanden) mocht ook al even snuffelen! Aan de lijn uiteraard, maar dat leek haar niet te deren. Prachtig vond ze het! Bang? Wel nee joh, gewoon op die schapen af rennen!

Puck – de schaapherder

Nadat Fenna kennis gemaakt had met de schapen, liet haar zusje Puck wel even zien hoe het moest. De zusjes van Puck lopen allemaal behendigheid, dus is het extra leuk dat Puck ze iets anders kan laten zien 🙂

Socks – schapen drijven op afstand

De vrije training werd afgesloten met een kleine show door Socks. Socks werd op grote afstand gestuurd door fluitsignalen van Jessica, met als ‘hoogtepunt’ een kudde schapen recht op me af (terwijl ik op de grond lag met mijn camera…). Uiteraard werden de schapen netjes langs me heen gestuurd 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.