Workshop hondenfotografie

Eindelijk is het zover, vanaf 2017 zal ik ook workshops hondenfotografie aanbieden. Ik zal een aantal verschillende soorten workshops aanbieden, niet iedereen heeft namelijk dezelfde interesse voor het fotograferen van honden. Wil je met name je eigen honden leuk fotograferen, honden van andere mensen of juist honden in actie?

De workshops zullen op verschillende locaties gegeven worden, beginnend met workshops in Zuid-West Nederland. Op dit moment zijn er nog geen data bekend voor de workshops, de verschillende workshops zullen ingepland worden naar interesse. Ben je geïnteresseerd in het volgen van een workshop? Laat het vooral weten, dan hou ik rekening met je voorkeuren voor het volgen van een workshop! Wil je mij inhuren om elders een workshop te geven of wil je een privé workshop volgen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Workshops hondenfotografie

Basis workshop hondenfotografie

Tijdens de workshop hondenfotografie basis richten we ons op het fotograferen van je eigen hond. De workshop zal bestaan uit een (klein) deel theorie, waarna we snel aan de slag gaan om te leren hoe je je eigen honden leuk(er) op de foto kan zetten. De workshop zal gegeven worden op een buitenlocatie, waarbij er genoeg ruimte is om met meerdere mensen tegelijk hondenfoto’s te maken. Het maakt niet uit wat voor camera je hebt, er wordt in kleine groepjes gewerkt waarbij er voor iedereen ruimte is om op zijn/haar niveau bij te leren.

Workshop hondenfotografie in de stad

Bij de workshop hondenfotografie in de stad zal er een geheel nieuwe wereld voor je opengaan. Voor deze workshop is basiskennis over fotografie (zoals belichting en scherpstelling) gewenst, we zullen ons meer richten op compositie en het werken met diepte in de foto’s. Hondenfoto’s worden vaak in natuurgebieden, een park of op het strand gemaakt. Tijdens deze workshop gaan we juist aan de slag in stedelijk gebied waardoor je een geheel andere kijk zult ontwikkelen bij het fotograferen van honden. De opgedane kennis zul je niet alleen kunnen toepassen bij het fotograferen in de stad, je zult hierdoor ook in een meer natuurlijke omgeving anders gaan fotograferen.

Fotografie workshop honden in actie

Tijdens de fotografie workshop honden in actie zal het tempo een stuk hoger liggen. Deze workshop richt zich op het maken van toffe actiefoto’s. Tijdens de theorie komt aan bod met welke facetten je rekening dient te houden tijdens het fotograferen. Uiteraard gaan we ook aan de slag met het praktijk gedeelte, waarbij ik zal zorgen voor een aantal snelle honden. Je eigen hond hoeft voor deze workshop dus niet mee. Heb je zelf een snelle hond en wil je graag dat deze model staat? Bespreek dan even de mogelijkheden. Na het fotograferen zullen we ons ook richten op het juist bewerken van de foto, bij deze workshop is het daardoor gewenst dat je beschikking hebt tot een laptop met daarop software om de foto’s te verwerken.

Workshop behendigheid fotografie

De workshop behendigheid fotografie richt zich op één aspect: het fotograferen van honden (en hun handlers) tijdens het lopen van een behendigheid parcours. De workshop zal bestaan uit een theorie gedeelte en uiteraard praktijk. Voor het praktijk gedeelte zullen verschillende ervaren lopers uitgenodigd worden, zodat er gemakkelijker meerdere rondes gefotografeerd kan worden. Tijdens de workshop wordt ingegaan op zowel de instellingen van de camera, het kiezen van een positie naast de behendigheid baan en uiteraard het goed fotograferen van zowel hond als handler.

Workshop hondenfotografie Frankrijk