Begin januari ben ik op stap geweest om de locaties voor de workshop hondenfotografie in Frankrijk te bekijken. De week voor we vertrekken krijg ik bericht dat het prachtig wit is, geweldig. Helaas is de rijp verdwenen als sneeuw voor de zon, maar wat hebben we genoten.

Het platteland in de Bourgogne

De vakantiehuizen waar we verblijven tijdens de workshop liggen midden op het platteland in de Bourgogne, 250km onder Parijs. De tuin rondom is groot en biedt meerdere mooie plekjes om foto’s te maken, zowel in de zon als in de schaduw. Ideaal voor de eerste dag en om in de eigen tijd verder te oefenen met de theorie die tijdens de week aan bod komt. Bij alle locaties om te fotograferen hebben we erop gelet dat we dicht bij de parkeerplaats goed kunnen fotograferen, zodat er geen lange wandelingen benodigd zijn en we tussendoor gemakkelijk terug naar de auto kunnen. 

 

Hondenfoto’s in het bos

Tijdens de workshop hondenfotografie gaan we uiteraard ook het bos in. Vlak bij de huizen ligt het bos van Cizely, met bij één van de parkeerplaatsen diverse afgezaagde bomen nét in het bos. Op die manier kunnen we in de buurt blijven bij de auto’s, wel zo prettig als honden tussendoor even moeten wachten.

 

Hondenfoto’s in een Frans dorpje

Tijdens de workshop gaan we niet alleen de natuur in, Frankrijk kent zulke leuke dorpjes! We leren om anders naar een omgeving te kijken en kunnen aan de slag gaan met compositie en perspectief. De foto’s die hier geplaatst zijn geeft slechts een eerste indruk van de mogelijkheden. Wil je het écht ervaren? Dan moet je natuurlijk gewoon mee gaan met de workshop hondenfotografie!

 

Honden in het water

In de omgeving zijn ook diverse meertjes, uiteraard staan deze ook op het programma! Het was nu redelijk donker weer en zeker te koud om in het water te gaan. In mei zal dat wel anders zijn! Een prachtig groene omgeving en voldoende licht om aan de slag te gaan met zowel actiefotografie als portretfotografie. Ook bij de meertjes kunnen de auto’s dichtbij en in het zicht geparkeerd worden, wel zo prettig.

 

Tijdens de workshop hondenfotografie in Frankrijk zullen we meerdere meertjes bezoeken. Eén van de meertjes heeft toestellen staan die gebruikt worden voor parcours-lopen. Dat neemt niet weg dat deze toestellen ook gebruikt kunnen worden om weer andere hondenfoto’s te maken. Een ander meertje heeft juist weer meer ruimte voor actiefoto’s. Op die manier zorgen we steeds voor afwisseling om de verschillende technieken in de praktijk toe te passen.

Platteland, maar zeker niet plat

Aan het begin van mijn post kon je al lezen, de huizen van Esprit de Bourgogne liggen op het platteland, maar het landschap is zeker niet plat! De akkers strekken zich uit over het heuvelachtige landschap. In mei zullen de akkers begroeid zijn en zorgen voor een prachtige lappendeken met groene en gele tinten. Vroeg in de ochtend en rond zonsondergang zal het landschap gevuld worden met prachtige contrasten en schaduwpartijen. Hier en daar een verdwaalde boom of boerderij zorgen voor de afwisseling.

 

Enthousiast?

Enthousiast geworden door de foto’s? Meld je dan zeker aan voor de workshop hondenfotografie (wacht niet te lang, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar), in mei zal het nog veel mooier worden! De frisgroene kleuren in de natuur, de eerste bloemen in bloei, het prachtige licht en natuurlijk de mooiste en liefste honden zullen een genot zijn om te fotograferen! Het nadeel? Na 5 dagen is het weer tijd om naar huis te gaan…

Informatie workshop hondenfotografie Frankrijk – mei 2017

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.