In 2017 ga ik werken aan een nieuwe serie foto’s, urban dogs. Hondenfoto’s worden vaak in een natuurlijke omgeving gemaakt, iedereen heeft wel foto’s gezien van honden in het bos, op het strand, in het park of natuurlijk in een studio. Minder vaak zien we foto’s van honden in de stad. Logisch ook, in de stad is er minder ruimte voor honden om (los) rond te lopen en te rennen. Aan de andere kant biedt een stedelijke omgeving wel heel andere mogelijkheden om foto’s te maken, met een verrassend tof resultaat. 

Urban dogs

Met de serie ‘Urban dogs’ zal ik in 2017 diverse mogelijkheden laten zien om honden te fotograferen in een stedelijke omgeving. Dat hoeft natuurlijk niet per sé een stad te zijn, een dorp met een oude kern kan net zo goed een ‘stedelijke’ uitstraling hebben. De serie begint met foto’s van onze eigen border collies Fenna en Jindi in Vlissingen, bij het oude deel van de boulevard. De oude muur die de stad beschermd van de zee heeft een aantal prachtige oude ’trappen’ en op sommige plaatsen is graffiti aangebracht op de muur. Dit geeft een mooi decor voor een aantal portretten en hondentrucs.

 

Urban dogs op de steiger

Na een aantal foto’s bij de oude stadsmuur zijn we doorgelopen naar “De Kazematten”, een keizersbolwerk in Vlissingen dat stamt uit 1548. Op internet had ik namelijk foto’s van een oude tunnel gevonden die ongeveer hier zou moeten liggen. Bij de ingang van de tunnel zien we ook een steiger, aangezien er nog mensen rond de tunnel lopen die ook foto’s aan het maken zijn lopen we eerst de steiger op. Fenna poseert uiteraard graag en laat met plezier een aantal trucjes zien. Jindi heeft er duidelijk geen zin in, ze hoort de motoren van de pilotenboten maar kan niet plaatsen waar het geluid vandaan komt. Ze is dan ook erg onrustig en wil niet poseren. Als we haar dan even rustig laten liggen, komt er ook precies iemand naar boven geklommen aan de zijkant van de steiger. Dat geeft juist ook wel weer een andere foto!

 

Urban dogs bij De Kazematten

Oude tunnels bieden fotografisch leuke mogelijkheden, het verschil tussen licht en donker, stoere muren en mogelijkheden met silhouetten. Afijn, dit was eigenlijk mijn doel voor vandaag: het vinden van deze tunnel. Het bleek heel gemakkelijk, het is namelijk dé doorgang door de oude stadsmuur. We kwamen er ook meteen achter dat zaterdagochtend niet de meest ideale ochtend is om hier rustig te fotograferen. Lawaai uit de omgeving en veel mensen die de tunnel als doorgang gebruiken. Onze honden, die toch al niet zo gewend zijn om door de stad te lopen, vonden het erg spannend. Na een paar foto’s zijn we snel weer verder gegaan, terug naar het strand waar we vandaan kwamen om nog even lekker te rennen!

 

Heb jij een urban dog?

Dit jaar zal ik vaker in een stedelijke omgeving honden fotograferen om de serie ‘urban dog’ compleet te maken. Heb jij een hond die vertrouwd is om door de stad te lopen? En vind je het leuk om mee te werken aan de serie urban dogs? Neem dan vrijblijvend contact op!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.